Moda Yazarı – Tasarımcı

Moda ve Kalıp Kitapları

Beni tanıyanlar bilirler… Moda kitapları en büyük tutkularımdan biridir :) Türkiye’de Remzi Kitabevi en sevdiğim adrestir. Çünkü moda kitapları reyonu var ve yabancı kaynakları temin edebilirsiniz.
Yurtdışından sipariş için ise Amazon en güvenli sitedir.
İnternette gezinirken aşağıda göreceğiniz kitapları keşfettim ve çook sevdim :)) İkisi de kalıpla ilgili ve çok farklı içeriğe sahipler.

İlki Moulage… Bildiğimiz mülaj :)) Mülaj kağıdı diye duymuşsunuzdur. Kalıplar drapaj yöntemiyle ve mülaj kağıdında gösterildiği için bu ismi vermiş olmalılar. Resimde gördüğünüz almanca olanı… Ama ingilizcesi de var. Onun adı da Draping…

Kalıpla ilgilenenler, dikiş dikenler mutlaka kalıp kitapları görmüşlerdir. Ama bunlar bilindik kalıp kitaplarından daha farklılar. Şöyle ki; bu kitapta eski dönemlerin meşhur kıyafetlerinin kalıpları yer alıyor. Benim için ne kadar harika değil mi? :)))

Yukarıda gördüğünüz fotoğraf Christian Dior’un meşhur ”New Look” akımının en önemli ve New Look’u birebir anlatan kıyafetinin kalıbı…
New Look yani yeni görünüm Christian Dior’un 1950’li yıllarda lanse ettiği ve gündeme bomba gibi düşürdüğü bir moda akımıdır. Coco Chanel kadınları korseden kurtarmış ve spor giyim, kadınların pantolon giymesi, diz altı etekler, triko giyim vb. gibi kreasyonlarla öncü olmuş ve rahat kıyafetler yaparak modaya yeni bir bakış açısı kazandırmıştı.

1920’li yıllardan 50’lere kadar bu şekilde tasarımlar ön plana çıkmış ve Dior, buna karşı bir düşünceyle New Look’u tanıtmış. Yani kadınların hatlarını ön plana çıkaran feminen modeller yapmış, hatta eteklerde kalça yastığını yeniden gündeme getirmişti. Fotoğrafta da göreceğiniz üzere belin inceliği ve kalçanın genişliği belirtilmiş.

Sadece kalıp kitaplarından bahsedecektim ama yine moda tarihine giriş yaptım:)) New Look hakkında söylenecek çok şey ve gösterilecek çok fotoğraf var. Yani bu yalnızca bir giriş oldu. Eğer isterseniz New Look’u anlatabilirim.

Yine aynı kitaptan 1979’a ait, geniş vatkanın başlangıcı olan dönemin resmi ve kalıbı…



İçerisinde 1800’lü yıllardan kıyafetler ve kalıplar da yer alıyor.
Bu kitapla ilgili detaylı bilgi ve sipariş için : http://www.copyrightbookshop.be/nl/books/details/1729/5

İkinci kitap ise 2 serisi olan Pattern Magic…


Japonların çıkardığı bir kitap bu… Şu japonlar ne güzel şeyler yapıyorlar :)) Origami’den olsa gerek, çok ilginç ve değişik fikirleri var.Japon modacılar olan Issey Miyake ve Yohji Yamamato dünya çapında bilindik ve ilk 10 modacı arasında yer alan isimler.
Zaten onların tasarımlarından japonların düşünce sisteminde ki farklılık hemen farkediliyor.
Şu kıyafetteki penslere ve kutucuklara bakınnnn:)))


Bu bluzu da çok beğendim. İlk kez böyle bir kup çalışması görüyorum. Çok fazla kup ve pens çeşitleri var. Bir ara onları da paylaşırım inşAllah..

ve diğerleri;

Bu kitaplar mutlaka benim olmalı! Malesef amazonda bulunmuyorlar. Pattern Magic’leri şu adresten temin edebilirsiniz ; http://www.yesasia.com/us/nakamichi-tomoko/0-aid1218490-0-bpt.47-en/list.html
En kısa zamanda ben de sipariş edeceğim:)
Yazıma son verirken kardeşim için tasarladığım kıyafetin fiyonk detayıyla size sevgilerimi gönderiyorum :)

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 yorum “Moda ve Kalıp Kitapları”